Valkosipuliperunat

- perunaa
- valkosipulinkynsiä
- valkopippuria
- öljyä
- (kermaa; juustoraastetta?)

Kuori ja viipaloi perunat - mitä ohuemmiksi, sitä parempi. Valuta öljyä lämpöiselle paistinpannulle. Paista perunoita kymmenisen minuuttia. Voitele tai öljyä uunivuoka. Laita puolet perunoista vuokaan, ripottele väliin suolaa, valkopippuria ja pikkuruiseksi pilkottua valkosipulia. Lisää loput perunat ja valkosipuli sekä suolaa ja valkopippuria. Jos olet kaapistasi löytänyt sen iänikuisen, kivikovan juustonkannikan ja saanut sen vielä raastettuakin, kuorruta perunat juustolla. Jos sinulla on varaa kermaan, tyhjennä kermapurkki vuokaan.

Laita vuoka noin 180 astetta kuumaan uuniin, anna paistua kypsäksi. Nauti vaikkapa porkkanaraasteen kera. Mene seuraavana päivänä luennolle. Haise valkosipulille. Ihmettele, miksi kukaan ei halua tulla lähellesi istumaan.

Jutun alku

Sisällys