WEBOODIN PIKAOHJE

 

1. Opiskelijoiden käyttäjätunnukset WebOodissa
2. WebOodin käynnistys
3. Sisäänkirjautuminen WebOodiin
4. Opintotarjonnan haku
5. Opetukseen / tentteihin ilmoittautuminen
6. Omat opinnot
    6.1. Suoritukset
    6.2. Ei aktiiviset
    6.3. Opintosuoritusote
7. Henkilötiedot
8. Palaute WebOodista
9. WebOodin käytön lopetus

 

1. Opiskelijoiden käyttäjätunnukset WebOodissa:

 

WebOodiin kirjaudutaan keskitetyn HAKA-kirjautumispalvelun kautta. HAKA-tunnus ja -salasana ovat samat kuin sähköpostin käyttäjätunnus ja salasana. Jos käyttäjä on kirjautunut jo valmiiksi johonkin järjestelmään HAKA-tunnuksilla(esim. Moodle), ei tunnistautumista tarvitse tehdä tehdä WebOodissa uudelleen.

 

Unohtuneen HAKA-tunnuksen salasanan voit uusia palvelussa https://ident.uwasa.fi/start/. Jos sinulla on kysyttävää HAKA-tunnuksen toimintaan liittyen, ota yhteys osoitteeseen it(a)univaasa.fi

 

Muissa WebOodiin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen edusys(a)univaasa.fi.

 

2. WebOodin käynnistys

 

Ohjelmaa käytetään web-selaimella. Suositeltuja selainversioita ovat Internet Explorerin, Firefoxin, Operan ja Safarin standardiversiot.

 

WebOodin käyttö edellyttää, että selaimessa on sallittu evästeiden (cookies) käyttö.

 

Ennen sisäänkirjautumista näet päävalikossa kaikille käytössä olevat toiminnot. Ilman voimassaolevia käyttäjätunnuksia tai salasanoja pääsee mm. katsomaan opetustarjonnan tietoja.

 

3. Sisäänkirjautuminen WebOodiin

 

Halutessasi esimerkiksi ilmoittautua tenttiin sinun tulee ensin kirjautua sisään WebOodiin HAKA-kirjautumispalvelun kautta. Pääset kirjautumispalveluun WebOodin etusivulta ”Kirjaudu sisään”-linkin kautta.

 

Kirjautumispalvelussa syötä käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin ja klikkaa "Log in". Sisäänkirjautumisen jälkeen saat näkyviin henkilökohtaisen etusivusi ja voit valita haluamasi toiminnon päävalikosta. Kalenteriisi tulee näkyviin kyseisenä päivänä olevat kurssit sekä tentit, joihin olet ilmoittautunut WebOodilla.

 

Nimitietosi ovat näkyvillä ruudun oikeassa yläkulmassa. Opiskelijanumerosi löydät nimesi alta avautuvasta valikosta kohdasta Henkilötiedot. Vaikka sinulla olisi useampi opinto-oikeus, käytössäsi on vain yksi opiskelijanumero.

 

 

4. Opintotarjonnan haku

 

Päävalikon oikealla puolella olevan "Hae opintotarjonnasta" -kentän avulla voit hakea kursseja tai tenttejä koodin (esimerkiksi "TITE1022") tai nimen perusteella. Voit antaa myös hakuehdoksi osan koodista (esimerkiksi "102") tai osan nimestä (esimerkiksi "tietoko").

 

5. Opetukseen / tentteihin ilmoittautuminen
 

Voit hakea opintotarjontaa käyttämällä "Hae opintotarjonnasta" -toimintoa. Opintotarjontaa voit hakea nimen, koodin, tyypin, organisaation, oppiaineen, ajan, alkamispäivämäärän-päättymispäivämäärän sekä opetuskielen perusteella. Kun tarvittavat tiedot on annettu, (esimerkiksi koodi "TITE1022") paina "Hae" -painiketta. Saat listan hakuun sopivasta opintotarjonnasta.
 

6. Omat opinnot

 

Omissa opinnoissa voidaan tarkastella voimassa olevia ilmoittautumisia, opintosuorituksia ja korotettuja tai hylättyjä opintoja. Voit valita tarkasteltavan osion Omat opinnot -valikosta.

 

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset-osiosta voit tarkastella mille kursseille tai tentteihin olet tällä hetkellä ilmoittautunut.

 

Suoritukset

Suoritukset-osiosta näet suoritetut ja korvatut opinnot.

 

Ei aktiiviset

Ei aktiiviset -osiosta näet hylätyt ja korotetut opinnot.

 

6.1. Suoritukset
 

Ikkunassa näkyvät kaikki hyväksytysti suoritetut opintojaksot. Suorituksia voi lajitella koodin, opintojakson nimen tai suorituspäivän perusteella klikkaamalla ko. otsikkoa. Ikkunan alalaidassa näet opintojesi yhteismäärän. Klikkaamalla "opinnon koodia" näet opintojaksosta Oodiin tallennetut perustiedot.

 

6.2. Ei aktiiviset

 

Ikkunassa näkyvät ne opintosuoritukset, joista on kirjattu hylätty opintosuoritus tai korotettu suoritus opintorekisteriin. Hylätyistä suorituksista näkyy vain status "hylätty", tarkempia tietoja mm. pisteitä voi tiedustella vastuuopettajalta. Suoritusotteessa hylätyt suoritukset eivät näy.

 

6.3. Opintosuoritusote

 

Voit tilata virallisen, digitaalisesti allekirjoitetun suoritusotteen opinnoistasi klikkaamalla linkkiä "Tästä linkistä suoritusotteen tilaukseen" tai ylävalikosta Työkalut - Opiskelutodistukset. Klikkaa "Luo suoritusote" -painiketta, valitse suoritusotteen kieli. Voit halutessasi luoda linkin suoritusotteeseen. Klikkaa Tilaa.

 

7. Henkilötiedot

 

Opiskelijan on itse pidettävä yhteystietonsa ajan tasalla. Yhteystietojasi pääset muuttamaan kehyksessä olevalla "Muuta" -painikkeella.  Lisää tai muuta tarvittavat tiedot ja paina "Tallenna". Muutokset ovat onnistuneet jos saat ilmoituksen: "Muutokset tallennettu!".

 

Ulkomaiset osoitteet kirjoitetaan kokonaisuudessaan Lähiosoite-riveille. Puhelinnumero kirjoitetaan kansainvälisessä muodossa (esim. +358401234567).

 

Kaikki tekemäsi muutokset tallentuvat opiskelijarekisteriin, mutta eivät kirjastoon. Opiskelijan on ilmoitettava osoitetietojen muutos kirjastoon itse.

 

Opiskelijan on huolehdittava itse siitä, että luovutusehtotiedot ovat oikein. Muuta -painikkeella pääset muuttamaan luovutusehtoja. Mikäli et halua mitään tietojasi luovutettavan, poista rastit kaikista kohdista ja tallenna tehdyt muutokset. Rastien poistot päivittyvät vasta seuraavana yönä.

 

8. Palaute WebOodista

 

Tätä kautta voit lähettää palautetta WebOodiin liittyen. Kaikki palaute käsitellään luottamuksellisesti.

 

9. WebOodin käytön lopetus

 

WebOodin käyttö lopetetaan oman nimen kohdalta aukeavasta valikosta -> "Lopeta".

Tämän jälkeen WebOodi palaa uloskirjautumissivulle ja voit sulkea selaimen.

 

Sulje WebOodi aina lopettaessasi sen käytön, jotta seuraava jälkeesi koneelle tuleva ei pääse katsomaan ja muuttamaan tietojasi.

Huomioi, että jos et käytä yhteyttä 30 minuuttiin, yhteys Oodiin katkeaa automaattisesti.

 

 

 

 

 

Vaasan yliopisto 2019