WEBOODIN PIKAOHJE

 

1. Opiskelijoiden käyttäjätunnukset WebOodissa
2. WebOodin käynnistys
3. Sisäänkirjautuminen WebOodiin
4. Opetustapahtumien haku
5. Opetukseen / tentteihin ilmoittautuminen
6. Omat opinnot
    6.1. Suoritukset
    6.2. Ei aktiiviset
    6.3. Suoritusote
7. Henkilötiedot
8. Palaute WebOodista
9. WebOodin käytön lopetus

 

1. Opiskelijoiden käyttäjätunnukset WebOodissa:

 

WebOodiin kirjaudutaan keskitetyn HAKA-kirjautumispalvelun kautta. HAKA-tunnus ja -salasana ovat samat kuin sähköpostin käyttäjätunnus ja salasana. Jos käyttäjä on kirjautunut jo valmiiksi johonkin järjestelmään HAKA-tunnuksilla(esim. Moodle, Portaali), ei tunnistautumista tarvitse tehdä tehdä WebOodissa uudelleen.

 

Mikäli sinulla ei ole HAKA-tunnuksia tai olet unohtanut salasanan ota yhteyttä Atk-keskuksen Helpdeskiin, joka palvelee opiskelijoita atk-asioissa. Palvelupiste sijaitsee Luotsin 1. kerroksessa ja on avoinna lukukausien aikana ma-to klo 10-14, perjantaisin suljettu. Helpdeskin sähköpostiosoite on helpdesk@uva.fi ja puhelinnumero 029 449 8051.  

 

Muissa WebOodiin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen oodituki@uva.fi.

 

2. WebOodin käynnistys

 

Ohjelmaa käytetään web-selaimella. Suositeltuja selainversioita ovat Internet Explorerin, Firefoxin, Operan ja Safarin standardiversiot.

 

WebOodin käyttö edellyttää, että selaimessa on sallittu evästeiden (cookies) käyttö.

 

Ennen sisäänkirjautumista näet vasemmassa reunassa olevassa päävalikossa kaikille käytössä olevat toiminnot. Ilman voimassaolevia käyttäjätunnuksia tai salasanoja pääsee mm. katsomaan opetustapahtumien tietoja.

 

3. Sisäänkirjautuminen WebOodiin

 

Halutessasi esimerkiksi ilmoittautua tenttiin sinun tulee ensin kirjautua sisään WebOodiin HAKA-kirjautumispalvelun kautta. Pääset kirjautumispalveluun WebOodin etusivulta ”Kirjaudu WebOodiin”-linkin kautta.

 

Kirjautumispalvelussa syötä käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin ja klikkaa "Ok". Sisäänkirjautumisen jälkeen saat näkyviin henkilökohtaisen etusivusi ja voit valita haluamasi toiminnon päävalikosta. Kalenteriisi tulee näkyviin kyseisenä päivänä olevat kurssit sekä tentit, joihin olet ilmoittautunut WebOodilla.

 

Henkilökohtainen opiskelijanumerosi sekä nimitietosi ovat näkyvillä ruudun vasemmassa yläkulmassa. Vaikka sinulla olisi useampi opinto-oikeus, käytössäsi on vain yksi opiskelijanumero.

 

4. Opetustapahtumien haku

 

Päävalikon alapuolella oleva "Hae opetusta" -kentän avulla voit hakea kursseja tai tenttejä (=opetustapahtumia) koodin (esimerkiksi "TITE1022") tai nimen perusteella. Voit antaa myös hakuehdoksi osan koodista (esimerkiksi "102") tai osan nimestä (esimerkiksi "tietoko").

 

 

Voit hakea opinto-oppaan tietoja hakutermeillä. Kun tarvittavat tiedot on annettu (esimerkiksi koodi "TITE1022") paina "Hae kurssit/tentit" -painiketta tai "Hae opintojaksoja opintosuunnitelmaan" -painiketta (= opinto-oppaassa olevat opintojaksot sekä niiden kuvaukset).  Saat listan haun tuloksista.

 

Vaihtoehtoisesti voit hakea tietoja opinto-oppaittain. Valitse laitos, jonka opetustapahtumia tai opintojaksoja haluat katsoa. Tämän jälkeen aukeaa lista aineista, jotka ko. laitokseen kuuluvat.

 

Voit käyttää useita hakuehtoja yhtä aikaa, jolloin saat tulokseksi ne kurssit joissa KAIKKI ehdot pätevät. Usein kannattaa hakea vain yhdellä hakuehdolla tai aloittaa yhdellä ja tarkentaa jos on tarvetta.

 

Tiedekuntien/laitoksien kohdalla voit valita joko "Näytä opetustapahtumat" tai "Näytä opintojaksot". Vain niiden tiedekuntien tai laitoksien kohdalla, joihin liittyy opetustapahtumia ja joihin ilmoittautuminen WebOodissa on meneillään, näkyy myös "Näytä opetustapahtumat" -painike.

 

5. Opetukseen / tentteihin ilmoittautuminen
 

 
Voit hakea opetustapahtumia käyttämällä "Hae kurssit/tentit" -toimintoa. Opetustapahtumia voit hakea nimen, koodin, tyypin, organisaation, oppiaineen, ajan, alkamispäivämäärän-päättymispäivämäärän sekä opetuskielen perusteella. Kun tarvittavat tiedot on annettu, (esimerkiksi koodi "TITE1022") paina "Hae kurssit/tentit" -painiketta. Saat listan hakuun sopivista opetustapahtumista.
 

6. Omat opinnot

 

Omissa opinnoissa voidaan tarkastella voimassa olevia ilmoittautumisia, opintosuorituksia ja korotettuja tai hylättyjä opintoja. Voit valita tarkasteltavan osion vasemmalla olevasta valikosta. Halutessasi saat näkyviin yhden tai useamman osion klikkaamalla näytön yläosassa olevia sinisiä linkkitekstejä. Valittujen osioiden linkit ovat kursivoituja.

 

 

 

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset-osiosta voit tarkastella mille kursseille tai tentteihin olet tällä hetkellä ilmoittautunut.

 

Suoritukset

Suoritukset-osiosta näet suoritetut ja korvatut opinnot.

 

Ei aktiiviset

Ei aktiiviset -osiosta näet hylätyt ja korotetut opinnot.

 

Suoritusote

Suoritusote-osiosta voit tilata epävirallisen suoritusotteen opinnoistasi.

 

6.1. Suoritukset
 

Ikkunassa näkyvät kaikki hyväksytysti suoritetut opintojaksot. Suorituksia voi lajitella koodin, opintojakson nimen tai suorituspäivän perusteella klikkaamalla ko. otsikkoa. Ikkunan alalaidassa näet opintojesi yhteismäärän. Klikkaamalla "opinnon koodia" näet opintojaksosta Oodiin tallennetut perustiedot.

 

6.2. Ei aktiiviset

 

Ikkunassa näkyvät ne opintosuoritukset, joista on kirjattu hylätty opintosuoritus tai korotettu suoritus opintorekisteriin. Hylätyistä suorituksista näkyy vain status "hylätty", tarkempia tietoja mm. pisteitä voi tiedustella vastuuopettajalta. Suoritusotteessa hylätyt suoritukset eivät näy.

 

6.3. Suoritusote

 

Voit tilata epävirallisen suoritusotteen opinnoistasi. Valitse kieli, jolla haluat suoritusotteen ja paina "Tilaa" -painiketta. Saat sähköpostiisi ilmoituksen suoritusotteen valmistumisesta. Virallisen oikeaksi todistetun suoritusotteen saat opiskelijakansliasta.

 

7. Henkilötiedot

 

Opiskelijan on itse pidettävä yhteystietonsa ajan tasalla. Yhteystietojasi pääset muuttamaan kehyksessä olevalla "Muuta" -painikkeella.  Lisää tai muuta tarvittavat tiedot ja paina "Talleta". Muutokset ovat onnistuneet jos saat ilmoituksen: "Muutokset talletettu!".

 

Ulkomaiset osoitteet kirjoitetaan kokonaisuudessaan Lähiosoite-riveille. Puhelinnumero kirjoitetaan muodossa suuntanumero numero (esim. 06 1234567).

 

Kaikki tekemäsi muutokset tallentuvat opiskelijarekisteriin, mutta EIVÄT YTHS:lle eivätkä kirjastoon. Opiskelijan on ilmoitettava osoitetietojen muutos edellä mainituille tahoille itse.

 

Opiskelijan on huolehdittava itse siitä, että luovutusehtotiedot ovat oikein. Muuta -painikkeella pääset muuttamaan luovutusehtoja. Mikäli et halua mitään tietojasi luovutettavan, poista rastit kaikista kohdista ja talleta tehdyt muutokset. Rastien poistot päivittyvät vasta seuraavana yönä.

 

8. Palaute WebOodista

 

Tätä kautta voit lähettää palautetta WebOodiin liittyen. Kaikki palaute käsitellään luottamuksellisesti.

 

9. WebOodin käytön lopetus

 

WebOodin käyttö lopetetaan päävalikosta kohdasta "Lopeta".

Tämän jälkeen WebOodi palaa aloitussivulle ja voit sulkea selaimen.

 

Sulje WebOodi aina lopettaessasi sen käytön, jotta seuraava jälkeesi koneelle tuleva ei pääse katsomaan ja muuttamaan tietojasi.

Huomioi, että jos et käytä yhteyttä 30 minuuttiin, yhteys Oodiin katkeaa automaattisesti.

 

 

 

 

 

Vaasan yliopisto 2013

Ohjeissa on käytetty pohjana Lapin yliopiston Oodi-ohjeita