Mikä on Puukkoo?

Puukkoo on Vaasan Yliopiston eteläpohjalainen osakunta, joka järjestää erilaisia tapahtumia ja haluaa tarjota toimintaa yliopiston opiskelijoille. Järjestämme esimerkiksi sitsejä tai muita yliopistoelämään kuuluvia tapahtumia. Tietenkin kuuluisat Lilliputtisitsit ja vapun Pubirundi on meidän tapahtumiamme. Tärkein tehtävämme on tuoda esille eteläpohjalaista sisukkuutta ja luoda hyvä ilmapiiri yliopistolle. Puukkoo on kaikille sopiva osakunta, olit sitten eteläpohjanmaalta tai et! Lue lisää Puukkoon toiminnasta ja mahdollisuudesta liittyä jäseneksi. Pitkään Etelä-pohojalaaset fuksit kummasteli, notta miksi yliopistolta ei löydy omaa osakuntaa puukkojunkkareetten jlkelsille. Syksyllä 2003, tarkemmin sanottuna 6.10, asioohin tuli onneksi muutos: perustettihin osakunta kaikille eteläpohojalaasille ja etelä- pohojalaasmielisille. Osakunta päätettihin ristiä Puukkooksi vaikka väkivaltaasuutehen taipuvaasia ei ollakkaa.Tarkootukseksi kirjattihin perustamishetkellä murheen karkootus, etelä-pohojalaasen kansanperinteen ylläpito ja Vaasan Yliopistossa opiskelevien etelä-pohojalaasten sosiaalisen yhteenkuuluvuuren eristäminen.

Tarkootustansa osakunta toteuttaa tarjoomalla tervehenkistä etelä-pohojalaasta vapaa-ajan toimintaa sekä antamalla myäs muille maharollisuuren tutustua etelä-pohojalaasuuteen erilaisten aktiviteettien ja illanviettojen kautta. Käytännös tämä tarkoottaa sitä, että Puukkoo järjestää kaikenlaasta toimintaa jäsenillensä ja muillekki. Toimintahan kuuluu muun muas bileetä, urheelutapahtumia, sitsejä, saunailtoja, jäseniltoja ja muuten vaan illanistumista. Tottahan tapahtumis on aina myyäs mukana ripaus etelä-pohojalaasuutta. Kiljuhan on monesti myäs mukana.

Jokku on voinu jo leimata meirät hieman juntiiksi, mutta siitähän moomma vaan ylypeetä. Onhan Etelä-Pohojammaa paras maharollinen synnyinseutu, vaikka se onki joirenki mielestä "landea" tai "pöndeä". Tai ehkä juuri siksi.

Haluatko Puukkoon jäseneksi?

Jäsenyys opiskeluoikeuden ajaksi 15€
Vuosijäsenyys 5€

Jäseneksi voi siis liittyä kuka vain Vaasan yliopiston opiskelija. Ikijäsenyydellä saat koko elämäsi ajan kertoa olevasi Puukkoon ylpeä jäsen ja vuosijäsenyys kestää vuoden. Jos haluat liittyä jäseneksi, ilmoita siitä meille Instagramissa tai Facebookissa. Hallituslaisia on mahdollista nähdä myös yliopiston eri tapahtumissa.

Hallitus 2019

hallituskuva


Puheenjohtaja - Arto Laakso
Varapuheenjohtaja - Arttu Hietikko-Kaukola
Sihteeri - Essi Saarimäki
Rahastonhoitaja - Elina Viirimäki
Projektivastaavat - Ilona Hautamäki ja Elina Luopa
Some- ja viestintävastaavat - Viivi Hinssa, Susanna Laitila ja Lassi Taipale
Isännät ja emännät - Akseli Veteläinen, Helena Lahti, Henriikka Ilkka, Jasmiina Kattelus ja Petra Hakoniemi
Kiljumestari - Ville Hernesniemi (Tehtävä siirtyy Akseli Veteläiselle)

Kuvia vuosien varrelta

Lisää kuvia pöydät Puukkoon Instagramista ja Facebookista!

Yhteystiedot

Vaasan yliopiston eteläpohjalainen osakunta
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
Yliopistonranta 5
65200 VAASA

puukkoo@student.uwasa.fi

Linkit

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta! Seuraa siis meitä Instagramissa ja Facebookissa niin pysyt menossa mukana.