Etusivu
Infopläjäys
Hallitus
Eteläpohojalaasista
Galleria
Osakuntapaidat
Yhteystierot
Linkkejä


Sivulatauksia
4496

Puukkoo - osakunta eteläpohojalaasmielisille


Pitkään eteläpohojalaaset fuksit kummasteli, notta miksi yliopistolta ei löydy omaa osakuntaa puukkojunkkareetten jälkelääsille. Syksyllä 2003, tarkemmin sanottuna 6.10., asioohin tuli onneksi muutos: perustettihin osakunta kaikille eteläpohojalaasille ja eteläpohojalaasmielisille. Osakunta päätettihin ristiä Puukkooksi vaikka väkivaltaasuutehen taipuvaasia ei ollakkaa.

Osakunnan tarkootukseksi kirjattihin perustamishetkellä murheen karkootus, eteläpohojalaasen kansanperinteen ylläpito ja Vaasan Yliopistossa opiskelevien eteläpohojalaasten sosiaalisen yhteenkuuluvuuren eristäminen.

Tarkootustansa osakunta toteuttaa tarjoomalla tervehenkistä eteläpohojalaasta vapaa-ajan toimintaa (Onko sitä?) sekä antamalla myös muille maharollisuuren tutustua eteläpohojalaasuuteen erilaisten aktiviteettien ja illanviettojen kautta. Käytännös tämä tarkoottaa sitä, että Puukkoo järiestää kaikenlaasta toimintaa jäsenillensä ja muillekki. Toimintahan kuuluu muun muas bileetä, urheelutapahtumia, sitsejä, saunailtoja, jäseniltoja ja muuten vaan illanistumista. Tottahan tapahtumis on aina myös mukana ripaus eteläpohojalaasuutta. Ja monasti myös kilijua.

Jokku on voinu jo leimata meirät hieman juntiiksi, mutta siitähän moomma vaan ylypeetä. Onhan Etelä-Pohojammaa paras maharollinen synnyinseutu, vaikka se onki joirenki mielestä "landea" tai "pöndeä"... Tai ehkä juuri siksi.


Jäsenyyrestä

Jäseniksi kelepaa kaikki eteläpohojalaashenkiset. Sun ei siis tarvitte olla kotoosin eteläpohojammaalta, riittää ku tierät mihinäpäi maailmaa sellaanen paikka on. Jonset tierä niin me voirahan kuiskata sulle.

Puukkoon jäsenmaksu on 5 € / lukuvuos tai vaihtoehtoosesti 15 € / loppuelämä. Jäsenmaksun maksaneet on tervetulleeta puukkoon jäseniltoohin. Jäsenmaksun maksaneet saavat myös Puukkoon komian haalarimerkin. Lisäksi jäsenet saa alennusta tullessaan puukkoon järijestämiin maksullisiin tapahtumiin.


Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi liittyminen onnistuu helposti muun muas pankin avulla:

Maksa puukkoon tilille 5 € / 15 €
Viestiksi: opiskelijanumero ja nimi
Puukkoon tilinro: FI7417893500000624

Mikäli et jo ole puukkoon postituslistalla, sut lisätään sinne jäsenmaksun maksamisen jäläkeen mahrollisimman pikaasesti.


Postituslistalle liittyminen

Puukkoon postituslistalle voi liittyä kaikki, jokka haluaa tietää Puukkoon tapahtumista ja toiminnasta. Listalle liittyminen ei maksa mitää. Liittyminen tapahtuu lähettämällä mailia osootteeseen puukkoo(ät)student.uwasa.fi. Mailissa kannattaa mainita halukkuus liittyä postituslistalle sekä sähköpostiosoote joka koostuu opiskelijanumerosta.

Puukkoon Facebook-ryhymä

Sähköpostin lisäksi Puukkoon tapahtumihin saa kutsun näppärästi myös veispuukin kautta, jotenka kannattaa liittyä ryhmähän täällä.

Vuoden puukkoolainen

Vuonna 2009 hallitus suures viisauressaan keksi järjestää äänestyksen vuoren puukkoolaasen tittelistä. Äänestys suoritetahan perinteesesti pikkujouluus.

Tittelin voittanehet:

2012 - Sanna Luoma
2011 - Mikko Lappalainen
2010 - Janne Lehtonen
2009 - Tiina Saarimaa