Itseisarvo 1

Yksinkertaisia itseisarvotehtäviä. Tehtävillä testataan itseisarvon käsitteen hallintaa.

Tämä taas edellyttää, että opiskelija osaa arvioida lausekkeessa esiintyvien osien suuruusluokkia. Tämä voi osalle opiskelijoita olla vaikeata riippumatta siitä, miten hyvin he osaavat itseisarvo-käsitteen.

Ohjeita opiskelijalle

(1) Vastaaminen perustuu yleensä sille, onko itseisarvomerkkien sisällä olevan lausekkeen arvo nollaa isompi vai nollaa pienempi. Hyvää harjoittelua on selvittää pienten kokonaislukujen neliöt. Ne ovat lukuja joiden, juuret tiedetään. Testitilanteessa sinulla on kynä ja paperia käytössäsi. Kirjoita paperille pienet yksinkertaiset juuret \[ \sqrt{1}=1, \sqrt{4}=2, \sqrt{9}=3, \sqrt{16}=4, \dots \] näistä arvoista on usein apua tämän osion tehtäviä tehtäessä.

(2) Huomaa, että vastaus tulee kirjoittaa tarkkana lausekkeena. Kertaa ennen testiä, miten juuri kirjoitetaan vastauskenttään.
Esimerkki: Jos tehtävässä pyydetään kirjoittamaan lausekkeen \(|\sqrt{8}-5|\;\) tarkka arvo ilman itseisarvo-merkkejä, niin vastaus on tietenkin \(5-\sqrt{8}\;\) ja vastauskenttään kirjoitetaan 5-sqrt(8)

Ohjeita opettajalle

Tehtävät ovat helppoja. Niillä on hyvä harjoitella testi-vastauksen kirjoittamista. Neliöjuuren kirjoittaminen vastauskenttään tulee harjoitella ennen testiä.