Vegaaninen suklaakakku

AINEKSET:

- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 3/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl vettä
- 1 dl miedon makuista öljyä
- 1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa

Rasvaa ja jauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnetty tikku tulee ulos puhtaana. Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Anna jäähtyä ja niin halutessasi kuorruta ja koristele kakku.

KAAKAOKUORRUTE:

- 50 g vegaanista margariinia
- hyppysellinen suolaa
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa

1. Anna margariinin pehmentyä huoneenlämmössä. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
2. Levitä jäähtyneen kakun pinnalle. Pakastaminen: Kakun voi pakastaa sellaisenaan tai kuorrutettuna. Kuorrutettu kakku kannattaa antaa sulaa hitaasti jääkaapissa.