2 ANNOSTA
AINEKSET:
- 250 g miniluumutomaatteja
- 1 tl + 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 (200 g) kypsää tomaattia
- 2 rkl kapriksia
- 1/2 dl valkoviiniä (ei välttämätön)
- ripaus chilihiutaleita
- ripaus sokeria
- reilusti tuoretta basilikaa
- 50 g parmesaanijuustoa
- 200 g spagettia
1. Puolita miniluumutomaatit ja kaada pellille leivinpaperin päälle. Kääntele joukkoon 1
tl oliiviöljyä sekä vähän suolaa ja pippuria. Kääntele leikkuupinnat ylöspäin. Paahda
200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
2. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna
kaprikset.
3. Lorauta kuumalle pannulle 2 rkl oliiviöljyä ja kuullota valkosipulit. Lisää tomaatit,
kaprikset, valkoviini, chili ja sokeri sekä mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen noin
5-10 minuuttia, niin että tomaatit pehmenevät.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta, mutta säästä osa keitinliemestä.
5. Sekoita pasta, tomaatti-kaprisseos sekä uunipaahdetut tomaatit. Hienonna joukkoon
reilusti tuoretta basilikaa. Lisää tarpeen mukaan pastan keitinlientä, noin 1/2-1 dl. Jos
et käyttänyt valkoviiniä, lientä voi lisätä enemmän. Ripottele pinnalle
parmesaanijuustoa.